BLIZU GRADSKE KUĆE

Gradonačelnik Jerusalima i tjelohranitelj uhvatili napadača

Izraelska policija je potvrdila da je gradonačelnik bio na poprištu napada i da je 18- godišnji Palestinac ubo 27- godišnjeg Izraelca u stomak
3 komentar(a)
Nir Barkat, Foto: Reuters
Nir Barkat, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.02.2015. 20:31h

Gradonačelnik Jerusalima Nir Barkat i njegov tjelohranitelj uhvatili su danas palestinskog mladića koji je ubo nožem jednog Izraelca u blizini gradske kuće.

Barkat je potom saopštio da se vozio u automobilu, kada je njegova pratnja primijetila "teroristu" naoružanog nožem. Gradonačelnik je precizirao da su on i njegov tjelohranitelj odmah iskočili iz vozila, da je tjelohranitelj izvadio pištolj i da su držali napadača dok nije stigla policija, prenio je Asošijeted pres.

Barkat je takođe rekao da je napadnuti Izraelac zadobio lakše povrede. "Moj tjelohranitelj i ja smo iskočili pravo iz kola, on je potegao oružje i zajedno smo držali teroristu dok policija nije stigla i pobrinuli smo za ranjenika koji je na sreću samo lakše ranjen", naveo je tjelohranitelj, kako su prenijeli izraelski mediji. Izraelska policija je potvrdila da je gradonačelnik bio na poprištu napada i da je 18- godišnji Palestinac ubo 27- godišnjeg Izraelca u stomak.

Bio je to najnoviji u čitavom nizu palestinskih napada tokom posljednjih mjeseci, uglavnom u Jerusalimu. Napada je, takođe, bilo na Zapadnoj obali i u Tel Avivu. Preliminarna istraga je pokazala da je napadač nije imao dozvolu boravka u Izraelu.