Volstrit džurnal: Od Pentagona tražene opcije za napad na Iran

Navodi se da je Pentagon postupio po zahtjevu, ali da nije poznato da li su opcije napada na Iran iznijete i Bijeloj kući, niti da li je američki predsjednik Donald Tramp znao za ovo
1013 pregleda 0 komentar(a)
Pentagon, Foto: Shutterstock
Pentagon, Foto: Shutterstock

Savjet za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće zatražio je prošle jeseni od Pentagona da iznese opcije napada na Iran, nakon što je u Bagdadu, prijestonici Iraka, grupa ekstremista povezanih sa Teheranom minobacačima napala diplomatski kvart u kojem se nalazi ambasada SAD, objavio je američki list "Volstrit džurnal", prenosi Rojters.

Dnevnik, citirajući neimenovane aktuelne i bivše američke zvaničnike, navodi da je zahtjev Savjeta za nacionalnu bezbednost, na čijem čelu je Džon Bolton, izazvao duboku zabrinutost zvaničnika Ministarstva odbrane SAD i Stejt departmenta.

Navodi se da je Pentagon postupio po zahtjevu, ali da nije poznato da li su opcije napada na Iran iznijete i Bijeloj kući, niti da li je američki predsjednik Donald Tramp znao za ovo, prenosi Tanjug.

List navodi da je odluka za traženje opcija za napad na Iran izazvana incidentom u septembru prošle godine kada su tri minobacačke granate pale na diplomatski kvart Bagdada, pri čemu niko nije povrijeđen.

Rojters navodi da državni sekretar SAD Majk Pompeo nije komentarisao ovu vijest kada su ga o njoj upitali novinari, a da je portparolka Stejt departmenta odbila da pruži komentar, kao i i portparol Pentagona.

Bonus video: