Etihad Airways izabran za aviokompaniju godine

65 pregleda 2 komentar(a)
Etihad, avion, Foto: Beta/AP
Etihad, avion, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.02.2015. 10:16h

Nacionalni avioprevoznik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Etihad Airways, dobio je titulu aviokompanije godine. Nagrada je dodijeljena u okviru glasanja Aviation 100 za ovu godinu, u organizaciji časopisa Airline Economics, saopšteno je iz Etihada, prenosi Tanjug.

Etihad, koji je suvlasnik srpske aviokompanije Air Serbia, dobio je nagradu na osnovu glasanja predstavnika iz te oblasti poslovanja. Priznanja dolaze nakon izuzetne godine u kojoj je Etihad doživio značajan napredak u ukupnom rastu, inovacijama i uslugama. “Ponosni smo što su naša dostignuća iz prošle godine prepoznale kolege iz industrije. Nagrade nas podsjećaju na značajan napredak koji je aviokompanija ostvarila u kratkom roku”, rekao je njen predsjednik i generalni direktor, James Hogan.

Kompanija je prošle godine uvela deset novih linija, uključujući tri u Sjevernoj Americi i uložila značajna sredstva u nova partnerstva sa udjelom u vlasništvu. Iz Etihada su podsjetili da su prošle godine predstavili potpuno novi izgled, koji obuhvata novi dizajn spoljašnjosti aviona, uniformi i ponude na letovima, uz koncept Etihad rezidencije, prvi takve vrste, koji je promijenio luksuzni komercijalni vazdušni saobraćaj.

Glavni urednik časopisa Airline Economics, Philip Tozer-Pennington, kazao je da su Aviation 100 nagrade najveća priznanja zasnovana na glasovima u avioindustriji, sa preko 11 hiljada stručnjaka koji su glasali od oktobra prošle godine do januara ove.

“U slučaju nagrade aviokompanija godine, glasovi bankara, lizing kompanija, investitora, advokatskih firmi, analitičara, proizvođača i visokih rukovodilaca aviokompanija odlučuju koja je imala najbolji tim u svojoj klasi u prošloj godini”, saopštio je Tozer-Pennington. Etihad je počeo sa radom 2003. godine, a u prošloj je prevezao 14,8 miliona putnika. Iz sjedišta u Abu Dabiju, Etihad leti prema 111 destinacija, prevozeći putnike i robu na Bliski Istok, u Afriku, Evropu, Aziju, Australiju i Južnu i Sjevernu Ameriku. Ta aviokompanija ima flotu od 110 aviona Airbus i Boeing, a naručeno je preko 200 novih letelica, uključujući 70 aviona Boeing 787, 25 aviona Boeing 777-X, 62 aviona Airbus A350 i devet Airbus A380 .

Bonus video: