"Tesla" želi da dostigne berzansku kapitalizaciju Epla

Izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask je veoma optimističan u pogledu budućnosti grupe, koja bi, kako procjenjuje u cijeloj 2015. mogla da ostvari prihod od šest milijardi dolara, u odnosu na lanjskih 3,2 milijarde dolara
0 komentar(a)
Tesla, Foto: Reuters
Tesla, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.02.2015. 08:23h

Američki proizvođač električnih kola "Tesla motors" zabilježio je pad profita u četvrtom kvartalu prošle godine, ali menadžment firme smatra da bi razvojna putanja do 2025. mogla da omogući kompaniji berzansku kapitalizaciju od 700 milijardi dolara, kakvu primjera radi ima Epl.

"Tesla" je u četvrtom tromjesečju 2014. zabilježio gubitak od 107,6 miliona dolara, ili 86 centi po akciji, dok je u istom periodu godinu dana ranije imao minus od 16,3 miliona dolara, ili 13 centi po akcjii.

Na prodaju su u negativno uticali problemi u proizvodnji i isporuci "Teslinih" vozila, prije svega u Kini, prenio je danas Rojters.

Tromjesečni prihod dostigao je 956,6 miliona dolara, a u uporednom razdoblju prethodne godine je bio 615,2 miliona dolara. Izvršni direktor "Tesle", Ilon Mask je, međutim, veoma optimističan u pogledu budućnosti grupe, koja bi, kako procjenjuje u cijeloj 2015. mogla da ostvari prihod od šest milijardi dolara, u odnosu na lanjskih 3,2 milijarde dolara.

Projektovana berzanska kapitalizacije te kompanije pretpostavlja rast prihoda svake godine za 50 odsto.

Bonus video: