"BEZ TERORISTA NA SJEVERU"

Erdogan i Tramp razgovarali o formiranju zone bezbjednosti u Siriji

Razgovor je održan u svijetlu tenzija uzmeđu SAD i Turske zbog sudbine kurdskih boraca u Siriji, koje SAD pomažu u borbi protiv džihadista dok ih Turska smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) koja je označena kao teroristička organizacija
654 pregleda 0 komentar(a)
Putin i Erdogan, Foto: Beta/AP
Putin i Erdogan, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 15.01.2019. 07:56h

Predsjednici Turske i SAD Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su danas o formiranju "zone bezbjednosti" u Siriji, saopštio je Erdoganov kabinet.

Erdogan i Tramp su tokom telefonskog razgovora pomenuli "stvaranje zone bezbjednosti bez terorista na sjeveru Sirije", navodi se u saopštenju.

Razgovor je održan u svijetlu tenzija uzmeđu SAD i Turske zbog sudbine kurdskih boraca u Siriji, koje SAD pomažu u borbi protiv džihadista dok ih Turska smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) koja je označena kao teroristička organizacija.

Turska ne krije želju da pokrene vojnu operaciju protiv kurdskih boraca na sjeveru Sirije, ali SAD, poslije najave o povlačenju svojih snaga iz Sirije, pokušavaju da umire svoje saveznike.

Preporučujemo za Vas