Tajvanski pilot pronađen sa komandama aviona u ruci

Pilot, koji je u Tajvanu označen kao heroj, uspio je da izbjegne da avion padne na neku stambenu zgradu te da broj žrtava bude još veći
1 komentar(a)
TransAsia nesreća, Foto: Reuters
TransAsia nesreća, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.02.2015. 10:39h

Tijelo tajvanskog pilota srušenog aviona kompanije Trans Azija pronađeno je u kokpitu letjelice držeći i dalje sa obje ruke komande.

"On se borio da zadrži džojstik do posljednjeg trenutka prije nego što je pao avion u rijeku, u pokušaju da kontroliše pravac i da smanji gubitke", navedeno je u izvještaju istrage, prenijela je agencija AFP.

Pilot, koji je u Tajvanu označen kao heroj, uspio je da izbjegne da avion padne na neku stambenu zgradu te da broj žrtava bude još veći.

Podaci sa crne kutije aviona Trans Azije koji se u srijedu srušio u rijeku u Tajpeju pokazali su da je pilot uputio poziv u pomoć i prijavio požar 35 sekundi nakon što je primijetio da je otkazao motor, kazali su danas nadležni organi.

Gotovo minut nakon što je prijavio požar, crne kutije su prestale da snimaju, rečeno je na konferenciji za novinare Savjeta za aviobezbjednost.

U avionu Trans Azije bilo je 58 putnika i članova posade kada je udario u most i pao u plitku rijeku u tajvanskoj prijestonici poslije polijetanja.

Najmanje 31 osoba je izgubila život.

Bonus video: