Egipat: Na godišnjicu revolucije uhapšeno više od 500 osoba

U obilježavanju protesta poslije kojih je smijenjen bivši predsjednik Hosni Mubarak, učestvovale su pretežno pristalice svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija i islamističke Muslimanske braće
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.01.2015. 20:00h

Egipatska policija uhapsila je 516 pristalica zabranjene Muslimanske braće tokom nasilja koje je izbilo na četvrtu godišnjicu obilježavanje "revolucije 25. januara" u nedjelju, saopštilo je danas egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova a prenosi AFP.

Ranije je ministarstvo zdravlja saopštilo da su 23 osobe izgubile život u Egiptu u sukobima a da je više od 90 osoba ranjeno.

Najveći broj žrtava - 20, registrovan je u El-Matariji, predgrađu Kaira.

Kako je saopštio predstavnik vlade, „terorističke grupe su se infiltrirale u redove demonstranata i primjenjivale oružje protiv nenaoružanih ljudi“.

U obilježavanju protesta poslije kojih je smijenjen bivši predsjednik Hosni Mubarak, učestvovale su pretežno pristalice svrgnutog predsjednika Mohameda Morsija i islamističke Muslimanske braće.

Oni se protive aktuelnom predsjedniku Abdelu Fatahu al-Sisiju, koji je jula 2013. svrgnuo Morsija i naknadno izabran za šefa države.

Nove vlasti proglasile su Morsijevu Muslimansku braću terorističkom i protiv njih se vode sudski postupci.

Galerija

Bonus video: