Na veb stranici Malezija Erlajnza gušter u smokingu

"Malezija Erlajnz uvjerava mušterije i klijente da vebsajt nije hakovan i da dok traje ovaj problem neće biti nikakvih problema sa rezervacijama putnika i njihovi podaci su potpuno sigurni", navodi se u saopštenju kompanije
0 komentar(a)
Malezija Erlajnz, hakovana stranica, Foto: Screenshot
Malezija Erlajnz, hakovana stranica, Foto: Screenshot
Ažurirano: 26.01.2015. 08:06h

Grupa koja sebe naziva "Zvanični sajber kalifat" kazala je da je danas hakovala zvanični sajt aviokompanije Malezija Erlajnz.

Iz kompanije su saopštili da rezervacije putnika nijesu ugrožene.

Na vebsajtu www.malaysiaairlines.com postavljen je gušter u smokingu koji nosi šešir i monokl a iznad njega je napisana poruka "404 - Plane Not Found" (404 avion nije pronađen), a može se čuti i rep pjesma.

U izjavi Malezije Erlajnza se kaže da sajt ipak nije hakovan već da su korisnici bili preusmjereni na sajt hakera.

Sajt je u međuvremenu osposobljen.

"Malezija Erlajnz uvjerava mušterije i klijente da vebsajt nije hakovan i da dok traje ovaj problem neće biti nikakvih problema sa rezervacijama putnika i njihovi podaci su potpuno sigurni", navodi se u saopštenju kompanije.

Neki mediji su prenijeli da je sajt ranije hakovan tako što je na stranci pisalo "ISIS will prevail" (Islamska država će preovladati), ali taj natpis sada nije vidljiv.

Malezija Erlajns izgubila je dva aviona prošle godine i u tim letovima stardao je veliki broj ljudi. Let MH370 nestao je prošlog marta sa 239 putnika i članova posade, dok je avion na letu MH17 oboren iznad istočne Ukrajine 17. jula.

Bonus video: