"SUMNJIVI PAKETI"

Meksiko: Magneti pomažu krijumčarima droge

Krijumčari droge su se okrenuli provjerenim, pouzdanim putnicima koji pojma nemaju da ih u Meksiku pretvaraju u švercere postavljanjem paketa droge s moćnim magnetima pod njihove automobile
57 pregleda 1 komentar(a)
droga, Foto: Shutterstock
droga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.01.2015. 07:45h

Meksički krijumčari droge kače putnicima na automobile drogu, uz pomoć magneta, kako bi je oni, a da ne znaju, prevezli u SAD.

Krijumčari droge su se okrenuli provjerenim, pouzdanim putnicima koji pojma nemaju da ih u Meksiku pretvaraju u švercere postavljanjem paketa droge s moćnim magnetima pod njihove automobile.

Vozači ilegalan teret tako prevoze u Sjedinjene Države, a da i ne znaju šta rade. Jedan vozač primjetio je ovog mjeseca ispod svog vozila paket dok je sipao benzin u rezervoar pošto je iz Meksika došao u južnu Kaliforniju. Pomislio je da je bomba, a policiji je smjesta reagovala na njegov poziv i otkrila paket sa 13 kilograma heroina, pričvršćen jakim magnetima za pod vozila. Četiri takva slučaja su u San Dijegu prijavljena od 12. januara, i to svi sa vozačima koji su ranije prošli detaljnu provjeru saveznih vlasti SAD, te mogu da bez uobičajeno detaljne kontrole pređu granicu između Meksika i SAD.