U napadu bespilotnom letjelicom poginulo pet osoba u Pakistanu

Pakistanska vojska pokrenula je veliku ofanzivu u ovom području u junu i saopštila da je do sada usmrtila 1.8000 ekstremista, dok je u isto vrijeme, 126 njenih vojnika izgubilo život
0 komentar(a)
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Ažurirano: 19.01.2015. 07:48h

Najmanje pet ekstremista poginulo je u Sjevernom Vaziristanu, u Pakistanu, u regionu prema granici sa Avganistanom u napadu američke bespilotne letjelice, saopštili dunas pakistanski zvaničnici.

"Američka bespilotna letjelica ispalila je dva projektila na posjed u Šahi Kelu u blizini Šavala usmrtivši pet terorista", izajvio je AFP pakistanksi zavničnik koji nije želio da bude imenovan.

Sjeverni Vaziristan je jedno od glavnih uporišta talibana i boraca povezanih sa terorističkom mrežom Al-Kaidom.

Pakistanska vojska pokrenula je veliku ofanzivu u ovom području u junu i saopštila da je do sada usmrtila 1.8000 ekstremista, dok je u isto vrijeme, 126 njenih vojnika izgubilo život.

Upotreba bespilotnih letjelica u borbene svrhe postala je tačka sporenja između SAD i Pakistana, koji je tražio od SAD da prekinu sa borbenom upotrebom bespilotnih letjelica na njenoj teritoriji.

Nadevni napadi izvedeni besplotnim letjelicama, međutim, pokreću spekilacije da Vašingotn i Islamabad ipak koordinišu vojnu pitanja, iako Pakistan zvanično ističe da su vazdušni napadi kršenje njegovog suvereniteta, navodi francuska novinska agencija.

Bonus video: