Islamska država: Šarli Ebdo ponovo vrijeđa, to je ekstremno glupo

I zvanični Teheran je osudio objavljivanje nove karikature proroka Muhameda na naslovnici današnjeg izdanja "Šarli Ebdoa" i naveo da je to "uvredljivo i provokativno"
9 komentar(a)
Šarli Ebdo, Foto: Reuters
Šarli Ebdo, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.01.2015. 11:20h

Radio terorističke organizacije Islamska država ocijenio je danas da je to što je francuski satirični cašopis "Šarli Ebdo" na svojoj naslovnici ponovo objavio karikature o proroku Muhamedu "ekstremno glup" čin.

"Šarli Ebdo je ponovo objavio karikature u kojima se vrijeđa prorok i to je izuzetno glup akt", navodi se u saopštenju Radija Al Bajan džihadističke grupe koji se emituje u oblastima pod njihovom kontrolom u Siriji i Iraku, prenijela je agencija AFP.

I zvanični Teheran je osudio objavljivanje nove karikature proroka Muhameda na naslovnici današnjeg izdanja "Šarli Ebdoa" i naveo da je to "uvredljivo i provokativno".

"Naslovnica francuskog magazina provocira emocije muslimana i vrijeđa njihova osjećanja širom svijeta i mogao bi da bude iskra plamena značaranog kruga ekstremizma", upozorio je portparol iranskog ministarstva inostranih poslova Marzieh Afham, dodaje AFP.

Novi broj satiričnog lista "Šarli Ebdo" izašao je danas, nedjelju dana poslije napada islamskih terorista na redakciju tog nedeljnika u Parizu, kada je ubijeno 12 osoba i nekolicina ranjena, i u Francuskoj je rasprodat za 30 minuta.

Iako je među muslimanima u Francuskoj rašireno mišljenje da taj satirični magazin etiketira i izopštava muslimane, Arapski svjetski institut u Parizu pružio je punu podršku solidarnosti kampanji "Ja sam Šarli" koja je pokrenuta kao simbol otpora teroru.

Bonus video: