NEGIRAO GLASINE

Kastro pisao Maradoni: Nisam umro

Mreža nije prikazala sliku Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana, zbog čega je na društvenim mrežama počelo da se spekuliše o njegovom zdravlju i mogućoj smrti
0 komentar(a)
Fidel Kastro, Foto: Beta-AP
Fidel Kastro, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 16.02.2019. 10:39h

Vođa kubanske revolucije Fidel Kastro danas je poslao pismo legendarnom fudbaleru Dijegu Maradoni u kojem negira glasine da je umro,

Ovo je prenijela televizijska mreža Telesur. Ta mreža, koju finansiraju Venecuela, Kuba i druge latinoameričke države, prikazala je fotografije Marodone s pismom koje je potpisao 88-godišnji Kastro, što je i prva riječ od njega u posljednja gotovo tri mjeseca.

Telesur nije ništa objavio o sadržaju pisma osim da se njime negira smrt Kastra. 

Mreža nije prikazala sliku Kastra, koji se u javnosti nije pojavljivao više od godinu dana, zbog čega je na društvenim mrežama počelo da se spekuliše o njegovom zdravlju i mogućoj smrti. 

Kastro je zbog teške bolesti bio primoran da se povuče s čela Kube 2006. godine, kada je prepustio vođstvo mlađem bratu Raulu. 

Posljednja zvanična fotografija Kastra je objavljena poslije privatnog sastanka s venecuelanskim predsjednikom Nikolasom Madurom 21. avgusta.

Kastro se posljednji put oglasio 18. oktobra, kada je napisao članak o eboli. 

Maradona boravi na Kubi gdje snima epizode za svoju televijzijsku emisiju.