Najtačniji avio prevoznik na svijetu je...

To znači da više od devet od deset letova letonske nacionalne avio kompanije stiže na vrijeme. Prema globalnom rejtingu, iza Air Baltica je Hawaiian Airlines, Austrian Airlines, španska Iberia i norveški Air Shuttle
53 pregleda 0 komentar(a)
Air Baltic, Foto: Shutterstock
Air Baltic, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2015. 10:36h

Letonski Air Baltic najtačniji je svjetski avio prevoznik, pokazali su podaci kompanije OAG, globalnog lidera u oblasti informacija iz sektora vazduhoplovstva.

OAG je sastavio rang listu nakon analize 43,5 miliona letova.

Air Baltic je, prema analizi OAG, ostvario tačnost od 94,9 odsto na letovima koji povezuju glavni grad Letonije, Rigu, sa gradovima Evrope, Bliskog istoka, Rusije i Zajednice Nezavisnih Država, prenosi Tanjug.

To znači da više od devet od deset letova letonske nacionalne avio kompanije stiže na vrijeme. Prema globalnom rejtingu, iza Air Baltica je Hawaiian Airlines, Austrian Airlines, španska Iberia i norveški Air Shuttle.

"Naši klijenti mogu da se oslone na tačne usluge. Rukovodstvo Air Baltica je veoma ponosno na postignute rezultate", rekao je izvršni direktor avio kompanije, Martin Gaus.

Iz OAG-a su saopštili da su sa više od 80 godina iskustva u prikupljanju podataka o letovima, u najboljoj poziciji da objave najpouzdanije pokazatelje i podatke o tačnosti.

"Letonska avio kompanija Air BAaltic nadmašila je ostale konkurente pokazateljem od 94,9 odsto, što je mnogo više od prosjeka", rekli su iz OAG-a.

Air Baltic je osnovan 1995. godine. Njegova flota se trenutno sastoji od pet aviona Boing 737-500c, osam Boinga 737-300 i 12 Bombardijea tipa Q400 next gen.

Avio kompanija održava direktne letove iz Rige ka više od 60 destinacija.

Letonska kompanija je bila prva u Evropi koja je 2009. godine uvela garanciju za blagovremeni dolazak na odredište. To podrazumijeva dodatne bonuse u slučaju kašnjenja.

Bonus video: