Japanska kompanija povlači hranu za bebe: Razlog je skakavac

202 pregleda 2 komentar(a)
Skakavac, Foto: Shutterstock
Skakavac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.01.2015. 11:29h

Japanska kompanija Asaši holdings opozvala je danas na desetine hiljada plastičnih vrećica hrane za bebe, nakon što je u jednom od pakovanja otkriven skakavac.

U saopštenju japanske kompanije se navodi da će njena podružnica povući iz prodaje oko 120.000 pakovanja pošto je u jednom pakovanju kašice od mesa i krompira pronađen skakavac, prenosi agencija Frans pres.

"Duboko se izvinjavamo našim klijentima zbog izazivanja problema i njihove zabrinutosti", navodi se u saopštenju kompanije Vakodo, podružnice Asaši holdingsa.

Sa druge strane, japanski trgovinski lanac Sendo je, takođe, danas povukao iz prodaje mljeveno meso nakon što je jedan kupac pronašao komadić metala u kupljenom mesu.

U saopštenju kompanije se navodi da je pronađeni predmet vjerovatno dio mašine za mljevenje mesa, kao i da kompanija do sada nije dobila nikakve prijave o potencijalnim nesrećnim slučajevima.

Japan je, inače, poznat po strogim kontrolama prilikom provjere bezbjednosti hrane, a tamošnji potrošaci su navikli na visoke standarde.

Bonus video: