U DRAŽVI KENTAKI

SAD: Djevojčica preživjela pad aviona

Ona je u dezorjentisanom stanju odšetala od olupine i prijavila nesreću jednom lokalnom žitelju, saopštile su vlasti američke države Kentaki
4 komentar(a)
Pad aviona, SAD, Foto: Reuters
Pad aviona, SAD, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.01.2015. 14:05h

Sedmogodišsnja djevojčica preživjela je pad aviona u kome je poginulo četvoro ljudi.

Ona je u dezorjentisanom stanju odšetala od olupine i prijavila nesreću jednom lokalnom žitelju, saopštile su vlasti američke države Kentaki.

Mali avion "pajper PA-34" prijavio je problem sa motorom i izgubio kontakt sa kontrolom leta dok se nalazio iznad jugozapadnog dijela Kentakija oko 17 sati i 55 minuta po lokalnom vremenu, saopštila je Američka vazduhoplovna administracija (FAA), a prenio AP.

Oko pola sata kasnije, jedan od stanovnika okruga Lajon pozvao je policiju i rekao da je sedmogodišnja djevojčica došla do njegove kuće i rekla da je doživjela avionsku nesreću, rekao je poručnik Din Piterson iz policije Kentakija, koji je to što je preživjela nazvao "čudom".

Djevojčica je prebačena u bolnicu i njene povrede nijesu opasne po život, dodao je Piterson.

Dva sata kasnije policija je pronašla mjesto pada aviona na šumskom području blizu jezera Kentaki, kao i četiri tijela - pilota i troje putnika.

FAA je saopštila da je avion poletio sa aerodroma Talahasi na Floridi, a da je njegova destinacija bio Maunt Vernon u Iliniosu.

U toku je istraga o uzrocima nesreće.

Preporučujemo za Vas