Jesu li instrukcije Hamasove: Kako pravilno zabiti nož

Prikazano je više različitih tehnika i čitav niz različitah situacija, uključujući i savjete kako da se pobjegne
1 komentar(a)
Nož, Napad nožem, Foto: Shutterstock
Nož, Napad nožem, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.12.2014. 11:15h

Video nazvan "Kako pravilno ubosti", koji objašnjava najsmrtnosnije načine da se neko ubije nožem, a koji se pripisuje Hamasu, cirkuliše na društvenim mrežama Jutjubu, Fejsbuku i Tviteru, javljaju izraelski mediji.

Palestinci se pozivaju da ustanu i zabiju nož, uz instrukcije kako da pobegnu sa mjesta napada.

Na snimku se vide dvojica maskiranih ljudi, jedan naoružan nožem i drugi koji igra žrtvu i objašnjava detaljno kako da se nanosi maksimalna povreda na osjetljivim mjestima kao što su vrat, stomak i srce.

Prikazano je više različitih tehnika i čitav niz različitah situacija, uključujući i savjete kako da se pobjegne.

Video je navodno snimio Hamas koji često objavljuje video snimke da promivše svoju ideoligiju i pokušava zastrašiti izraelsku javnost, navode izraelski mediji.

Klip od 72 sekunde uslijedio je nakon čitavog niza napada nožem, uglavnom u Jerusalimu ali i u drugim djelovima Izraela i na okupiranoj Zapadnoj obali.

U njemu se poziva na akciju rečima "Šta čekas, ustani i ubodi".

Proteklog ljeta Hamas je objavio snimak na hebrejskom jeziku u kome se pjesmom hvali uspjesima protiv izraelskih vojnika i napadima na Izraelce.

Takođe je objavljen video na hebrejskom jeziku o nizu napada automobilom na vojnike i civile, u kome je jesenas poginulo četvoro ljudi, uključujući tromjesecnu bebu.

Pomenuti video s instrukcijama za napad nožem objavljen je nakon što su dva policajca ubodena nožem u petak kraj Lavlje kapije u jerusalimskom starom gradu.

Bonus video: