Argentinska predsjednica opet u bolnici: Ovog puta je uganula zglob

Ovo je treći put za manje od godinu dana da Kirhner, prva žena izabrana za predsjednicu Argentine, kojoj je ovo posljednja godina na dužnosti, odsustvuje zbog zdravstvenih problema
1 komentar(a)
Kristina Kirhner, Foto: Reuters
Kristina Kirhner, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2014. 11:45h

Argentinska predsednica Kristina Kirhner hospitalizovana je zbog uganuća zgloba, izvijestili su lokalni mediji, što je posljednji u nizu zdravstvenih problema zbog kojih je u proteklih godinu dana morala da otkaže više javnih događaja.

Kirhner (61) se nakon povrede odmarala u svom domu u južnoj provinciji Santa Kruz, odakle je prebačena u bolnicu u prijestonici, navode lokalni mediji.

Iz predsjedničke kancelarije za sada nijesu imali komentar, prenio je AFP.

Ovo je treći put za manje od godinu dana da Kirhner, prva žena izabrana za predsjednicu Argentine, kojoj je ovo posljednja godina na dužnosti, odsustvuje zbog zdravstvenih problema.

Kirhner je morala da pauzira nekoliko dana u oktobru zbog faringitisa, upale ždrijela.

U julu je bila odsutna nekoliko dana zbog laringitisa, zbog čega je morala da otkaže put u Paragvaj.

Prije nešto više od godinu dana, operisana je zbog interkranijalnog hematoma, krvarenja u mozgu, a poslije operacije oporavljala se šest sedmica.

Početkom 2012, hirurški joj je odstranjena štitna žlijezda, pošto joj je postavljena pogrešna dijagnoza kancera.

Kirhner, političarka lijevog centra, izabrana je na funkciju šefice države, prvi put 2007., a zatim ponovo 2011. za drugi mandat.

Bonus video: