Dva izraelska policajca napadnuta nožem u Jerusalimu

"Ovo je ozbiljan incident u kome su policijski oficiri bili meta," rekao je šef jerusalimske policije Moše Edri, obećavši da će napadač biti uhapše
0 komentar(a)
Jerusalim, Foto: Shutterstock
Jerusalim, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.12.2014. 13:26h

Dva izraelska granična policajaca napadnuta su jutros nožem kraj Lavlje kapije na jerusalimskom starom gradu.

Policija je saopštila da je jedan oficir (19) uboden u vrat, a drugi (35) u ruke, nakon što se suprotstavio napadaču.

To se dogodilo se na kraju muslimanskih molitvi na Brdu hrama, gdje se nalazi džamija Al Aksa, treća po značaju u islamu. Muslimani to mjesto zovu Haram al Šarif - Uzvišeno utočište. To vjersko mjesto, sveto i za Jevreje, je u posljednjih nekoliko nedjelja bilo centar napetosti između dva naroda.

Napadač je jutros pobjegao sa mjesta napada i bezbjednosne snage tragaju za njim.

"Ovo je ozbiljan incident u kome su policijski oficiri bili meta," rekao je šef jerusalimske policije Moše Edri, obećavši da će napadač biti uhapšen.

Sinoć su jedan 45-godišnji Izraelac i njegova jedanaestogodišnja ćerka ranjeni bombom bačenom na njihovo vozilo u jevrejskom naseleju Male Šomron na okupiranoj Zapadnoj obali. Djevojčica Ajala Šapira je pogođena u lice i gornji dio tijela i zadobila je opekotine trećeg stepena od vatre koja je zahvatila automobil. Ona je prenijeta u bolnicu u ozbiljnom stanju i trenutno je bez svijesti na respiratoru, javljaju izraelski mediji. Otac je zadobio lakše povrede. Napetost između dva naroda porasla je u posljednjih nekoliko mjeseci i učestali su sukobi između izraelskih bezbjednosnih snaga i palestinskih demonstranata u Jerusalimu. Bilo je takođe palestinskih napada u tom gradu i nasilje se proširilo i na druge djelove Izraela i Zapadnu obalu.

Bonus video: