SAD zabranile trgovinsku razmjenu sa Krimom

"Ponovo pozivam Rusiju da prekine okupaciju i pokušaje aneksije Krima i da prestane da pruža podršku separatistima na istoku Ukrajine", izjavio je Obama
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2014. 08:56h

SAD su uvele ekonomski bojkot i zabranile svaku trgovinsku razmjenu sa Krimom, dan pošto je EU Moskvi uvela slične sankcije.

"Ponovo pozivam Rusiju da prekine okupaciju i pokušaje aneksije Krima i da prestane da pruža podršku separatistima na istoku Ukrajine", izjavio je juče predsjednik SAD Barak Obama.

Predstavnici Kijeva i proruski separatisti sinoć nisu uspjeli da postignu dogovor o datumu početka sastanka na kojem bi trebalo da bude pokrenut mirovni proces i da tako bude okončan konflikt na istoku Ukrajine, u kojem je do sada stradalo 4.700 ljudi. Juče je i Kanada Moskvi uvela nove sankcije, kojima je u tu zemlju zabranjen ulazak za oko 20 osoba iz Rusije. Osim toga, uvedena su ograničenja za izvoz u Rusiju. Kanadski premijer Stefan Harper rekao je da režim ruskog predsjednika Vladimira Putuna krši teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine. "Kanada neće prihvatiti nelegalnu okupaciju Krima", rekao je Harper. Zvanična Moskva je saopštila da će na najnovije mjere Zapada odgovoriti snažnom porukom.

Bonus video: