Palestinci dostavili nacrt rezolucije o miru sa Izraelom

Liberman je, međutim, ocijenio, kao kontraproduktivnu rezoluciju SB UN čiji su nacrt Palestinci ranije danas dostavili Ujedinjenim nacijama
0 komentar(a)
Palestina, zastava, Foto: Reuters
Palestina, zastava, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.12.2014. 18:26h

Palestinci su danas Ujedinjenim nacijama (UN) dostavili nacrt rezolucije koja otvara put ka konačnom mirovnom sporazumu sa Izraelom, koji, prema njihovom zahtjevu, treba da bude postignut najkasnije za 12 mjeseci.

Palestinski predstavnik Rijad Mansur poručio je da o tekstu dokumenta još treba pregovarati.

Mansur je novinarima kazao da je nacrt Savjetu bezbjednosti UN predstavio Jordan.

On je ahvalio arapskim i evropskim zemljama na podršci, dodajući da neće vršiti pritisak da tekst bude brzo usvojen, kako bi omogućio diskusiju o njemu.

„Nastavićemo da pregovaramo i sa njima, a i sa Amerikancima, ako su za to spremni i voljni, kako bismo možda uspjeli da u Savjetu bezbjednosti usvojimo dokument koji će otvoriti vrata miru“, rekao je Mansur, prenosi AFP.

Izrael se nada da će se Palestinci vratiti za pregovarački sto, izjavio je danas izraelski ministar spoljnih poslova Avigdor Liberman.

On je dodao da se do konačnog rješenja može doći samo pregovorima.

Liberman je, međutim, ocijenio, kao kontraproduktivnu rezoluciju SB UN čiji su nacrt Palestinci ranije danas dostavili Ujedinjenim nacijama, a koja otvara put ka konačnom mirovnom sporazumu s Izraelom najkasnije za 12 mjeseci, prenio je Rojters.

Bonus video: