Peking: Kazna za bračni par koji je napao stjuardesu

Pilot je, pošto je jedan od njih zaprijetio da će dići avion u vazduh, vratio letjelicu u Bangkok, a sporne Kineze zamolio da se iskrcaju
62 pregleda 0 komentar(a)
Avion, Foto: Shutterstock
Avion, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.12.2014. 10:44h

Kineske vlasti najavile su oštre kazne za kineski bračni par koji je vrelom vodom i tjesteninom gađao stjuardesu na letu jedne tajlandske avio kompanije.

Par, iznerviran zbog rasporeda sjedjenja, prijetio je i da da će dići avion u vazduh.

Kineska nacionalna uprava za turizam saopštila je juče da su turisti omeli let, povrijedili ostale putnike i "ozbiljno ugrozili sveukupnu sliku Kineza".

Ta uprava nije precizirala na koji način će biti kažnjeni kineski turisti, ali se iz njenog saopštenja zaključuje da će i glavni vodič ture biti kažnjen jer nije ukazao turistima na koji način treba da se ponašaju, kao i turisti, koji će biti stavljenu na takozvanu "crnu listu", što će im ubuduće otežati putovanja.

U incidentu koji se desio u četvrtak na čarter letu tajlandske kompanije Er Azija iz Bangkoka za Nandžing, jedan kineski par, prema fotografijama i video snimcima koje su napravili ostali putnici, žestoko je izgrdio jednu stjuardesu prije nego što ju je zasuo vrelom vodom i tjesteninama. Oni su bili bijesni jer nisu mogli da sjede zajedno, ali su nastavili sa napadima na stjuardesu i pošto im je pomogla da promijene mjesta.

U raspravu su se uključila još dva kineska turista, a pilot je, pošto je jedan od njih zaprijetio da će dići avion u vazduh, vratio letjelicu u Bangkok, a sporne Kineze zamolio da se iskrcaju.

Više od 100 miliona Kineza putovalo je ove godine u inostranstvo, što je apsolutni rekord u svijetu. Već godinama, turistički poslenici utiču na kineske turiste da se u inostranstvu ponašaju civilizovano i kulturno, pa je čak i predsjednik Si Djinping, tokom nedavne posjete Maldivima, tražio od Kineza da ne bacaju smeće i ne uništavaju korale.

Bonus video: