Izreael: Sprečavamo isporuku oružja militantima

Tokom proteklih godina izraelski ratni avioni su navodno napali više sirijskih meta i pozicija šiitske organizacije Hezbolah, koja je saveznik Sirije, a takođe i glavnog izraelskog neprijatelja Irana
0 komentar(a)
Detalj iz Irbina, predgrađa Damaska, Foto: Reuters
Detalj iz Irbina, predgrađa Damaska, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2014. 10:52h

Izrael je naglasio da sprečava isporuke oružja militantnim organizacijama, dan nakon što je Sirija optužila Izrael da je bombardovao aerodrom Damask.

Izrael je od 2011. godine, kada je počela oružana pobuna u Siriji, izveo seriju napada na ciljeve u toj zemlji uključujući i udare na oružje namijenjeno libanskom Hezbolahu, savezniku režima u Damasku.

Izraelski ministar Juval Stajnic, zadužen za obavještajne sluzbe, odbio je da direktno komentariše jučerašnji incident, kao što je bio slučaj s drugim izraelskim zvaničnicima nakon ranijih udara.

"Imamo strogu politiku sprečavanja svih mogućih transfera usavršenog oružja terorističkim organizacijama," rekao je Stajnc za javni radio u odgovoru na pitanje o udarima.

Tokom proteklih godina izraelski ratni avioni su navodno napali više sirijskih meta i pozicija šiitske organizacije Hezbolah, koja je saveznik Sirije, a takođe i glavnog izraelskog neprijatelja Irana, navodi AFP.

U nedelju je Damask optužio Izrael da je bombardovao dva područja koje drži vlada u provinciji Damask, uključujući međunarodni aerodrom u istoimenom glavnom gradu.

Takođe je rečeno da nije bilo štete, ni žrtava.

U martu su izraelski avioni napali sirijske vojne pozicije samo nekoliko sati nakon što je bomba ranila četvoricu izraelskih vojnika na Golanskoj visiji.

Bonus video: