Još tri žene optužuju Kozbija za seksualno zlostavljanje

Na konferenciji za novinare u kancelariji advokata, ove tri žene su juče u suzama prepričale svoje susrete sa 77-godišnjim Kozbijem
0 komentar(a)
Bil Kozbi, Foto: Beta/AP
Bil Kozbi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.12.2014. 12:09h

Spisak od oko 20 žena koje optužuju američkog komičara Bila Kozbija za seksualno zlostavljanje produžen je za još tri imena.

Advokatica tri žene koje su sada optužile Kozbija, Glorija Alred, pozvala je glumca da se odrekne prava na zastarjelost ovih slučajeva.

Na konferenciji za novinare u kancelariji advokata, ove tri žene su juče u suzama prepričale svoje susrete sa 77-godišnjim Kozbijem. Dvije žene optužile su ga da ih je drogirao i seksualno zlostavljao, a jedna je rekla da je nepristojno dodirivao u jednom restoranu i nazvala ga "seksualnim predatorom". Jedna od žena, čije puno ime nije saopšteno, rekla je da je 1986, kada je imala 17 godina, radila na recepciji hotela Hilton u Las Vegasu. Tamo je, kako je rekla, upoznala glumca. Pošto je željela da postane manekenka, prihvatila je njegov poziv u hotelsku sobu, gdje je trebalo da upozna predstavnika agencije Ford. Advokat ove tri žene, poznata po tome da je bila branilac porodice Nikol Braun Simpson u slučaju protiv bivšeg igrača američkog fudbala O-Džej Simpsona, pozvala je optuženog da se odrekne zastarjelosti ako je siguran u svoju nevinost. Ona je rekla da nije imala kontakte sa pravnim zastupnicima Bila Kozbija. Protiv Kozbija, koji nikada nije bio krivično gonjen, 2006. je podnijeta tužba da je dvije godine ranije seksualno zlostavljao jednu ženu.

Bonus video: