Meksiko: Bivši šef policije predao studente narko kartelu?

Advokat Vidulfo Rosales, koji zastupa roditelje nestalih studenata, kaže da su porodice obaviještene o ovom hapšenju, prenosi AFP
0 komentar(a)
Meksiko, protesti, Foto: Reuters
Meksiko, protesti, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.11.2014. 11:34h

Bivši šef policije grada Kokule uhapšen je pod optužbom da je učestvovao u predaji studenata kriminalnoj narko-bandi. Svjedoci tvrde da su u gradu Kokuli u Meksiku masakrirana 43 nestala studenta.

Cezar Nava Gonzalez uhapšen je, kako je saopštilo državno tužilaštvo, još 16. novembra, a pripisuje mu se članstvo u kriminalnoj organizaciji "Guereros Unidos", prenosi Tanjug.

Slučaj nestalih studenata izazvao je nemire u Meksiku, čiji su građani izašli u velikom broju na ulice mnogih gradova protestujući zbog korupcije, nekažnjivosti i rata narko-kartela, koji je odnio više od 100.000 života od 2006. godine do danas.

Advokat Vidulfo Rosales, koji zastupa roditelje nestalih studenata, kaže da su porodice obaviještene o posljednjem hapšenju, prenosi AFP.

Studenti su nestali 26. septembra, nakon što su uhapšeni poslije protesta u gradu Iguala.

Članovi kriminalne narko-bande rekli su istražnim organima da su studenti ubijeni i spaljeni, nakon što ih je policija izručila tom klanu.

Gonzales, koji je bio u bjekstvu od otkrivanja slučaja, priznao je da je na poziv šefa policije u Iguali pomogao u prevozu studenata do ulaza u grad gdje ih je predao "Guerero Unidos" kartelu.

Šef policije Iguale i dalje je u bjekstvu, ali su gradonačelnik i njegova supruga uhapšeni pod optužbom da sarađuju sa narko-kartelom i da su naredili napad na studente.

Bonus video: