SAD: Sniježna oluja odnijela najmanje 10 života u Bafalu

Snijeg u Bafalu, koji neprestano pada četiri dana, dostigao je visinu od skoro tri metra. Snijeg je na nekim mjestima uništio krovove kuća a brojni putevi su neprohodni
0 komentar(a)
Ažurirano: 21.11.2014. 08:02h

Najmanje deset osoba izgubilo je život u velikoj sniježnoj oluji i sniježnim nanosima od tri metra u sjeveroistočnom američkom gradu Bafalo u državi Njujork .

Snijeg u Bafalu, koji neprestano pada četiri dana, dostigao je visinu od skoro tri metra. Snijeg je na nekim mjestima uništio krovove kuća a brojni putevi su neprohodni.

Meteorolozi ocjenjuju da bi situacija mogla dodatno da se pogorša jer je za vikend predviđen nagli porast temperature na oko 15 stepeni što može uzrokovati poplave zbog topljenja snijega.

Hladan talas zahvatio je u utorak svih 50 američkih država, i temperatura je pala oko nule ili ispod nule, čak i na Havajima i u Floridi.

Zbog jakog vjetra i zaleđenih puteva bilo je brojnih saobraćajnih nesreća, škole su zatvarane i bilo je zastoja u radu gradskih službi od srednjeg zapada do juga SAD, mada tamo nije bilo snijega.

Galerija

Bonus video: