U napadu u sanatorijumu u Kini ubijeno sedam osoba

Tokom 2010. godine, posljednje godine za koju postoje podaci o broju napada na ljekare i medicinsko osoblje, izvršeno je 17.234 napada, prebijanja, kidnapovanja, verbalnih napada ili ubistava na ljekare i medicinsko osoblje
0 komentar(a)
napadač, napadač nož, Foto: Shutterstock
napadač, napadač nož, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.11.2014. 08:13h

Muškarac koji je ranije liječen od metalnog oboljenja ubio je danas nožem sedam osoba, među kojima šest medicinskih sestara, u sanatorijumu na sjeveru Kine, javila je Sinhua.

Među nastradalima je i jedan radnik iz administarcije, dok je jedna medicinska sestra teže povrijeđena, preneo je Rojters.

Napad se dogodio rano ujutru u sanatorijumu u Bejdaihu, ljetovalištu u blizini kineske prijestonice Pekinga.

Osumnjičeni za napad je, takođe, radio u sanatroijumu i nalazi se u pritvoru.

Kineski dnevnik "Pekinške vijesti" javio je da se radi o 27-godišnjem Liju Siaolongu koji je priznao da je ranije imao mentalno oboljenje i da je liječen u Pekingu i obližnjem gradu Tangašanu 2006. godine.

Utvrđeno je da napadač nije imao nikakve probleme sa preminulima, izvijestio je dnevnik.

Serija napada na ljekare i medicinske sestre tokom protekle dvije godine bila je povod da Ministarstvo zdravlja usvoji strožije mjere bezbjednosti u bolnicama.

Tokom 2010. godine, posljednje godine za koju postoje podaci o broju napada na ljekare i medicinsko osoblje, izvršeno je 17.234 napada, prebijanja, kidnapovanja, verbalnih napada ili ubistava na ljekare i medicinsko osoblje.

Bonus video: