Trampov savjetnik uhapšen, pa brzo pušten uz kauciju

Politički lobista uhapšen je u zoru na Floridi i optužen za davanje lažnih izjava i pokušaj uticaja na svjedoke u okviru istrage specijalnog istražitelja Roberta Mulera o vezama Rusije i Trampovog štaba
429 pregleda 0 komentar(a)
Stoun, Foto: Beta/AP
Stoun, Foto: Beta/AP

Sud na Floridi prihvatio je da uz kauciju od 250.000 dolara pusti na slobodu Rodžera Stouna, savjetnika u predizbornoj kampanji predsjednika SAD Donalda Trampa koji je jutros bio uhapšen.

Politički lobista uhapšen je u zoru u svojoj kući u Fort Loderdejlu na Floridi i optužen između ostalog za davanje lažnih izjava i pokušaj uticaja na svjedoke u okviru istrage specijalnog istražitelja Roberta Mulera o vezama Rusije i Trampovog štaba.

Stoun je optužen po sedam tačaka optužnice. Optužnica nudi dosad najdetaljnije informacije da su Trampovi saradnici u izbornom štabu u ljeto 2016. godine znali da su hakovani mejlovi ljudi iz štaba kandidatkinje Demokratske partije Hilari Klinton.

Sudska dokumenta pokazuju da je predstavnik Trampovog štaba "bio upućen" da kontaktira Stouna o objavljivanju mejlova i "koje druge štetne informacije" Vikiliks ima o "kampanji Klinton".

Bijela kuća saopštila je danas da hapšenje Stouna nije povezano s predsjednikom Trampom.

Tramp je u Tviter poruci danas napisao da je istraga specijalnog istražitelja Mulera "najveći lov na vještice u istoriji zemlje" i dodao da nije bilo dosluha.

Stoun (66) je šesti Trampov saradnik koji je optužen u okviru istrage specijalnog istražitelja Mulera.

On je odavno demantovao da je bilo šta loše uradio. U optužbama se ne tereti da je učestvovao u bilo kakvoj zavjeri s Rusijom.

Bonus video: