Sudan: Napad na predsjedničku palatu, ubijena dva vojnika i napadač

Predsjednik Bašir (70) je u vrijeme napada bio u svojoj zvaničnoj rezidenciji u drugom kraju Kartuma, dodao je njegov sekretar za štampu
0 komentar(a)
Omar Hasan al Bašir, Foto: Reuters
Omar Hasan al Bašir, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2014. 15:44h

Jedna osoba je ubila dvojicu vojnika koji su obezbjeđivali sudansku predsjedničku palatu, nakon čega je ubijen, saopštio je sekretar predsjednika Emad Ahmed.

U trenutku incidenta na kapiji, predsjednik Sudana Omar Hasan al-Bašir nije bio u palati u Kartumu, rekao je Ahmed za agenciju Rojters.

"Jedna osoba napala je vojnike koji su čuvali jednu od kapija palate nakon čega su drugi vojnici otvorili vatru i ubili ga", rekao je Ahmed.

"Napadač nije odgovarao na pozive da prekine napad i ubijen je. Dvojica vojnika su poginuli u napadu koji je izvršila osoba koja je vjerovatno mentalni bolesnik", rekao je on i dodao da je istraga u toku.

Predsjednik Bašir (70) je u vrijeme napada bio u svojoj zvaničnoj rezidenciji u drugom kraju Kartuma, dodao je njegov sekretar za štampu.

Sudanski mediji su javili da je napadač došao ispred palate i da je nožem ubo jednog vojnika nakon čega mu je oteo oružje i otvorio vatru, prenio je AP.

Al Bašir je došao na vlasti u državnom udaru 1989. godine. Prošlog mjeseca je saopštio da planira da se ponovo kandiduje za predsjednika na izborima naredne godine.

Bonus video: