Izabran novi generalni sekretar Interpola

"Geopolitički sukobi, zdravstveni rizici, prijetnje po životnu sredinu, kao što su terorizam, organizovani i kompjuterski kriminal, su problemi koje države ne mogu same da riješe", rekao je Štok
102 pregleda 0 komentar(a)
Jirgen Štok, Foto: Beta/AP
Jirgen Štok, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.11.2014. 15:58h

Njemac Jirgen Štok, potpredsjednik savezne kancelarije međunarodne kriminalističke policije, izabran je danas za novog generalnog sekretara Interpola.

Štok (55) bio je jedini kandidat na tu funkciju, koja je 14 godina bila povjerena američkom profesoru prava Ronaldu Noublu.

"Geopolitički sukobi, zdravstveni rizici, prijetnje po životnu sredinu, kao što su terorizam, organizovani i kompjuterski kriminal, su problemi koje države ne mogu same da riješe", rekao je Štok, na 83. zasjedanju Generalne skupštine Interpola, odžanoj iza zatvorenih vrata.

Generalni sekretar Interpola ima puno radno vrijeme u Lionu, sjedištu organizacije, gdje nadgleda svakodnevni rad međunarodne policijske saradnje. Mandat traje pet godina uz mogućnost reizbora.

Tom zasjedanju u Monaku, prisustvovali su direktor Uprave policije Slavko Stojanović, pomoćnik direktora Milan Tomić i rukovodilac NCB Interpol Podgorica Dejan Đurović.

Bonus video: