Heroj ili zločinac: Otac silovane djevojčice presudio silovatelju

75 pregleda 23 komentar(a)
silovanje, Foto: Shutterstock
silovanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.11.2014. 09:03h

Slučaj u kom je jedan otac iz Delhija ubio ćerkinog silovatelja, šokirao je Indiju, ali i podijelio mišljenja stanovnika ove zemlje. Dok ga jedni smatraju herojem, drugi misle da je ipak prenaglio. Ovaj 36-godišnjak riješio je da sam presudi nasilniku, jer na državu nije mogao da se osloni.

Kada je prošlog petka zamolio svoju ženu da spava sa djecom u prizemlju, a ne na prvom spratu, ona nije mogla ni da pretpostavi šta će se te noći desiti. Uznemiren otkrićem da je dugogodišnji podstanar u njihovoj porodičnoj kući silovao njegovu 13-godišnju ćerku, ovaj 36-godišnjak zadavio je silovatelja i spalio mu genitalije, prenosi Blic.

Otac silovane djevojčice se potom sam predao policiji i rekao da smatra da je njegov podstanar to zaslužio. Djevojčici je silovatelj prijetio da će joj ubiti oca ako ikome kaže šta joj je uradio, ali je jedan događaj prije 10 dana sve razotkrio. Naime, ova 13- godišnjakinja je povraćala nekoliko dana, i kada ju je otac odveo kod ljekara, otkriveno je da je trudna.

Ova porodica koja živi u sjevero-istočnom dijelu Delhija, u dijelu grada načičkanom malenim kućama i uskim ulicama, izdavala je sobu nastradalom 45-godišnjaku. Otac je prije svega bio uvrijeđen načinom na koji je podstanar izdao njihovo povjerenje, ali niko nije očekivao da je spreman na svirepo ubistvo, s obzirom da je važio za blagog čovjeka koji je prodavao hamburgere.

U Indiji, silovanja su dospjela u centar pažnje kada je grupa muškaraca prije dvije godine silovala i ubila 23-godišnju studentkinju u autobusu u Delhiju. Zbog ovoga, država je pooštrila zakon, ali mnogi su uznemireni činjenicom da ovim silovateljima još nije data presuda.

"Svaki otac bi to uradio. Koja je svrha odlaska u policiju kada im je predugo potrebno da reaguju i traže razne dokaze. Umjesto da riješe slučajeve za nekoliko mjeseci, suđenje se otegne i po nekoliko godina", izjavio je Mohamed Ajub koji živi u blizini porodice silovane djevojčice, piše Blic.

Bonus video: