Stoltenberg pohvalio Trampa: Posvećen NATO-u, ohrabrio članice da ulažu više

Vašingtonski sajt "Hil" prenio je da je Stoltenberg u emisiji na Foks njuzu umanjio zabrinutost vezanu za retoriku i djelovanje predsjednika SAD koje je prijetilo da podrije Alijansu
326 pregleda 0 komentar(a)
Stoltenberg, Foto: Reuters
Stoltenberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.01.2019. 18:52h

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je na televiziji američkoj televiziji "Foks njuz" odao priznanje predsjedniku SAD Donaldu Trampu.

Stoltenberg je Trampu odao priznanje zbog "posvećenosti NATO-u" i ohrabrivanja država članica da ulažu više u odbranu, nakon čega je Tramp na Tviteru odmah prepričao šta je Stoltenberg rekao.

Vašingtonski sajt "Hil" prenio je da je Stoltenberg u emisiji umanjio zabrinutost vezanu za retoriku i djelovanje predsjednika SAD koje je prijetilo da podrije Alijansu.

"Predsjednik Tramp je bio veoma jasan. On je posvećen NATO-u... ali istovremeno je jasno poručio da NATO saveznici moraju više da investiraju", kazao je Stoltenberg.

On je naveo da su NATO članice pristale da povećaju davanja na odbranu, što je, po ocjeni Stoltenberga, ojačalo Alijansu.

"Dakle, mi vidimo neki stvarni novac i stvarne rezultate, i vidimo da jasna poruka predsjednika Trampa ima uticaja. NATO saveznici su vrlo dobro čuli predsjednika", rekao je Stoltenberg.

Tramp se u jednom od brojnih današnjih tvitova pozabavio i ovom temom, javlja Tanjug.

"Generalni sekretar NATO upravo je kazao da je zahvaljujući meni NATO od svojih članica uspio da prikupi više novca nego ikada ranije, nakon mnogih godina opadanja (priliva). To se zove podijeliti teret. Takođe, ujedinjeniji su. Demokrate i lažne vijesti vole da prikažu suprotno!", poručio je Tramp na ovoj društvenoj mreži.

Bonus video: