Obama zagrlio bolničarku izliječenu od ebole

Ona se liječila na Nacionalnom institutu zdravstvenog kliničkog centra u Betesdi, u američkoj saveznoj državi Merilend od 16. oktobra, a tu je došla iz Presbiterijanske bolnice u Dalasu
5 komentar(a)
Barak Obama, Nina Fan, Foto: Reuters
Barak Obama, Nina Fan, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.10.2014. 17:09h

Medicinska sestra iz Dalasa Nina Fam, koja je izliječena od virusa ebole, imala je prijem u Ovalnoj sobi Bijele kuće, a američki predsjednik Barak Obama joj je tom prilikom zahvalio i zagrlio je.

Portparol Bijele kuće Džos Ernest rekao je da je sastanak bio "prilika za predsjednika da joj se zahvali na obavljanju dužnosti".

Fam je rekla da je "blagoslovena i srećna jer stoji danas ovdje".

Ona se liječila na Nacionalnom institutu zdravstvenog kliničkog centra u Betesdi, u američkoj saveznoj državi Merilend od 16. oktobra, a tu je došla iz Presbiterijanske bolnice u Dalasu.

Fam je zahvalila cijelom timu ljekara i medicinskom osoblju u Dalasu i Betesdi, a posebnu zahvalnost uputila je ljekaru izliječenom od ebole dr Kentu Brantliju, koji joj je donirao krvnu plazmu sa antitijelima u borbi protiv ebole.

"Iako više nemam ebolu, znam da će mi biti potrebno vrijeme da vratim snagu", rekla je ona.

Famova, koja se na konferenciji za novinare pojavila u pratnji majke i sestre, poručila je da je to iskustvo bilo "veoma stresno i ogroman izazov za nju i njenu porodicu".

"Zamolila bih za moju kao i privatnost moje porodice kada se vratim u Teksas i pokušam da se vratim normalnom životu i mom kučetu Bentliju", rekla je medicinska sestra.

Bentli je bio u karantinu od kako je kod Famove otkriven virus ebole ali testovi na njenom kućnom ljubimcu bili su negativni na virus.

Bonus video: