Ruska kompanija koja se zalaže za legalizaciju marihuane kupila domen ebola.com

0 komentar(a)
marihuana, kanabis, Foto: Shutterstock
marihuana, kanabis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2014. 11:02h

Dok je svijet strijepio zbog širenja virusa ebole, američka kompanija Blue String Ventures odlučila je da unovči novonastalu situaciju i na prodaju ponudila domen ebola.com.

Blue String Ventures je domen kupila 2008. za 13.500 dolara. Ubrzo pošto je ponuđen na prodaju, domen je dostigao cijenu od 150 hiljada dolara, ali su u američkoj kompaniji odlučili da sačekaju novi rast.

Time piše da je domen na kraju prodat ruskoj kompaniji Weed Growth Fund za 50.000 dolara u gotovini i dodatnih oko 160.000 dolara u dionicama kompanije Cannabis Sativa koja se zalaže za legalizaciju i popularizaciju marihuane u medicinske svrhe.

"Pomalo smo iznenađeni jer smo bili uvjereni da će domen kupiti neka farmaceutska kompanija", rekao je Džon Šulc, osnivač kompanije Blue String Ventures, prenosi Time.

Ova kompanija vlasnik je i drugih domena koje se odnose na smrtonosne zaraze.

Kompanija koja je kupila domen nekoliko je puta bila pod lupom javnosti, a nedavno je promijenila svoj naziv. Ranije je bila poznata pod nazivom Ovation Research i bavila se distribucijom posuđa od nerđajućeg čelika za maloprodajne i veleprodajne lance trgovina u Sjevernoj Americi.

Ime kompanije promijenjeno je 19. decembra. Izdavač kompanije Domain.Investing.com, Eliot Silver, odlučio je da istraži slučaj i upitao je Šulca zbog čega bi kompanija koja želi da legalizuje marihuanu kupila domen ebola.com. Šulc je kazao da ne zna, ali je Silvera uputio na članak u kome direktor komnpanije Cannabis Sativa, Geri Džonson, inače bivši predsjednički kandidat liberalne stranke, tvrdi da se marihuana može koristiti u liječenju ebole.

Bonus video: