Rumunskoj princezi uslovna kazna za borbe pjetlova

„Veoma mi je žao zbog mog učešća u tom poslu“, rekla je Irina Voker sudiji prije nego što joj je izrečena trogodišnja uslovna kazna
2 komentar(a)
pijetao, Foto: Shutterstock
pijetao, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2014. 11:11h

Rumunska princeza osuđena je u Sjedinjenim Državama na uslovnu kaznu zbog organizovanja borbi pjetlova, što je, kako je kazalo, nanijelo sramotu njenoj porodici.

„Veoma mi je žao zbog mog učešća u tom poslu“, rekla je Irina Voker sudiji prije nego što joj je izrečena trogodišnja uslovna kazna. „Nije mi bila namjera da idem protiv zakona.“

Ona i njen suprug Džon Voker se terete za organizovanje borbi petlova i nezakonito klađenje. Džon Voker, bivši zamjenik šerifa, takođe je osuđen na uslovnu kaznu od strane okružnog sudije Majkla Mosmana.

Kao dio nagodbe, Vokerovi su pristali da vladi plate 200.000 dolara.

Irina Voker

Irina Voker (61) je treća ćerka bivšeg rumunskog kralja Mihaila I, koga su komunisti 1947. primorali da abdicira.

Sudija je odobrio Vokerima da putuju van zemlje tokom tog perioda, nakon što su njihovi branioci kazali da 93-godišnji bivši kralj ima zdravstvenih problema i da Irina planira da ga posjeti prije nego što umre.

Par je uhapšen 2013. nakon što su vlasti saopštile da su oni organizovali barem 10 borbi petlova na svom ranču u saveznoj državi Oregon.

Vokerovi su naplaćivali 20 eura za praćenje borbi pjetlova koji su se, sa bodežima privezanim na nogama, borili do smrti. Borbe je obično pratilo više od 100 osoba, a par je takođe zarađivao i od prodaje alkohola.

Irina Voker se preselila u SAD iz Švajcarske početkom 1980-ih sa bivšim suprugom Džonom Krojgerom, da bi se kasnije udala za Vokera, njihovoh komšiju i prijatelja.

Bonus video: