Gvaido podržao sankcije: Da Madurova vlada ne nastavi s pljačkanjem naroda Venecuele

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa uvela je sankcije državnoj naftnoj kompaniji PDVSA, čime je Venecueli presjekla ključni izvor prihoda
330 pregleda 0 komentar(a)
Guaido, Foto: Reuters
Guaido, Foto: Reuters

Lider opozicije u Venecueli Huan Gvaido koji se proglasio za privremenog predsjednika te zemlje podržao je američke sankcije uvedene venecuelanskoj državnoj naftnoj kompaniji.

U sinoćnjem intervjuu za Si-En-En, Gvaido je rekao da su te sankcije u skladu s mjerom koju je usvojio venecuelanski parlament, jedina institucija u zemlji pod kontrolom opozicije.

Tom mjerom, usvojenom u januaru, parlament je zatražio od drugih država da osiguraju da Maduro ne opljačka imovinu Venecuele.

Gvaido, koji je predsjednik parlamenta, naveo je da je jedini cilj te mjere da Madurova vlada "ne nastavi s pljačkanjem naroda Venecuele", prenosi Asošiejted pres.

Administracija američkog predsjednika Donalda Trampa uvela je juče sankcije državnoj naftnoj kompaniji PDVSA, čime je Venecueli presjekla ključni izvor prihoda.

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin rekao je da će sankcijama protiv PDVSA biti spriječeno preusmjeravanje venecuelanske imovine u korist Madura i da će biti sačuvana imovina naroda Venecuele.

Bonus video: