Osnivač Facebooka donirao 25 miliona dolara za borbu protiv ebole

"Veoma smo zahvalni na ovoj značajnoj donaciji i zahvaljujemo im na njihovoj dobrodušnoj pomoći koja će spasiti mnoge živote, kazao je direktor fondacije kojoj je Zuckerberg donirao novac
77 pregleda 5 komentar(a)
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Mark Zakerberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2014. 18:04h

Osnivač i izvršni direktor Facebooka objavio je danas da je sa svojom suprugom Prisilom donirao 25 miliona dolara Fondaciji Centra za kontrolu bolesti, kako bi pomogao da se virus ebole konačno porazi.

"Moramo da virus ebole stavimo pod kontrolu što prije kako se ne bi širio i prerastao u dugoročnu globalnu zdravstvenu krizu s kojom ćemo se boriti decenijama, poput HIV-a ili dječje paralize", napisao je Zuckerbergna svojoj ličnoj Facebook stranici.

"Vjerujemo da je naša donacija najbrži način za jačanje Fondacije i pomoći ekspertima kako bi spriječili takav ishod", dodao je on.

Novac će biti upotrijebljen za finansiranje obuke i nabavku opreme u centrima za liječenje od ebole.

"Važno je napomenuti da će donacija Marka Zuckerberga i Priscille Chan omogućiti lakše finansiranje Fondacije za rješavanje najhitnijih potreba u uslovima širenja epidemije", kazao je direktor Fondacije Charles Stokes.

"Veoma smo zahvalni na ovoj značajnoj donaciji i zahvaljujemo im na njihovoj dobrodušnoj pomoći koja će spasiti mnoge živote, dodao je Stokes.

Bonus video: