"Krenuti u kopnenu akciju protiv ID"

Reg Hening, brat ubijenog britanskog humanitarca Alana Heninga, rekao je za britanski BBC da je jedini način da se okonča ubijanje talaca da se razmjeste vojnici
1 komentar(a)
Alen Hening, džihadista, Foto: Reuters
Alen Hening, džihadista, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2014. 09:57h

Velika Britanija bi trebalo da uputi vojnike za kopnene operacije na Bliski istok da se bore protiv ekstremista Islamske države, kaže brat ubijenog Heninga.

Velika Britanija bi trebalo da uputi vojnike za kopnene operacije na Bliski istok da se bore protiv ekstremista Islamske države (IS) koji su preuzeli kontrolu nad velikim dijelovima teritorije u Iraku i Siriji i pred kamerama vrše obezglavljivanje zapadnih taoca, rekao je brat jednog od žrtava ekstremista.

Reg Hening, brat ubijenog britanskog humanitarca Alana Heninga, rekao je za britanski BBC da je jedini način da se okonča ubijanje talaca da se razmjeste vojnici. "Moramo da pošaljemo kopnene vojne jedinice ili snage da otkriju gde su ovi monstrumi i privedu ih pravdi. Što prije to uradimo, prije će ubistva prestati. Idite i pronađite ih, privedite ih pravdi, dovedite ih ovde, pustite da im sudimo", rekao je Reg Hening, prenijela je agencija Rojters. Veruje se da IS drži desetak zapadnih talaca u Siriji a među njima je britanski novinar Džon Kantli koji se pojavio u tri video-poruke koje su snimili ekstremisti IS.

Bonus video: