Tramp se zahvalio samom sebi: "Hvala, predsjedniče T"

Predsjednik SAD se vratio svom omiljenom načinu komunicaranja sa javnošću
1 komentar(a)
donald tramp, Foto: Reuters
donald tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2018. 03:25h

Obilježavanje američkog praznika Dana zahvalnosti je završeno, a predsjednik Donald Tramp vratio se svom omiljenom načinu komunicaranja sa javnošću – tvitovanju. U jednoj od poruka se zahvalio - samom sebi.

„Tako je sjajno što cijene goriva padaju (hvala predsjedniče T). Dodajte to, što je poput velikog smanjenja poreza, našim ostalim dobrim ekonomskim vijestima. Inflacija oborena (čujete li to vi u Fed-u (Federalne rezerve))!“, poručio je Tramp na Tviteru.

U drugom tvitu o migrantima iz Centralne Amerike koji se kreću ka američkoj granici, Tramp je poručio da bi bilo „veoma pametno kada bi Meksiko zaustavio karavane mnogo prije nego što stignu do južne granice SAD ili kada ih zemlje porekla ne bi puštale“.

„Demokrate su stvorile ovaj problem. Nema prelaska!“, napisao je Tramp.

Američki predsjednik je na Tviteru prokomentarisao i proteste u Parizu izazvane odlukom francuske vlade da poveća takse na gorivo.

„Veliki i nasilni francuski protesti ne uzimaju u obzir to koliko se Evropska unija loše odnosi prema SAD kada je u pitanju trgovina ili kada su u pitanju poštene i razumne uplate na ime naše velike vojne zaštite. Obje te teme moraju uskoro da se isprave“, naveo je Tramp.