Najveći u istoriji: Hakerski napad na 76 miliona računa banke u SAD

JP Morgan Čejs, najveća banka u SAD po obimu aktiva, započela je saradnju sa FBI-om i američkom tajnom službom kako bi utvrdila sve detalje vezane za napad
2 komentar(a)
JP Morgan Čejs, Foto: Beta/AP
JP Morgan Čejs, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.10.2014. 08:04h

Jedna od najvećih američkih banaka, JP Morgan Čejs, saopštila je da je tokom ljeta izvršen hakerski napad na račune oko 76 miliona domaćinstava i sedam miliona malih preduzeća u tok banci, što je najveći napad takve vrste ikada.

Hakerski napad je, prema saopštenju banke, izvršen u junu, ali je tek otkriven u julu, javlja britanski list "Gardijan".

Morgan Čejs navodi da finansijske informacije klijenata nisu kompromitovane, kao i da nije bilo krađe lozinki, brojeva za socijalno osigranje ili datuma rođenja. Ipak, kontakti, elektronske adrese, brojevi telefona i adrese vlasnika računa dopali su u ruke hakera.

"Od otkrivanja hakerskog napada, kompanija nije registrovala nikakve neuobičajene prevare klijenata povezane sa ovim incidentom", navodi se u saopštenju banke, i dodaje da klijenti neće biti odgovorni za neovlašćene transakcije na njihovim računima ukoliko odmah upozore banku na takve aktivnosti.

JP Morgan Čejs, najveća banka u SAD po obimu aktiva, započela je saradnju sa Federalnim istražnim biroom (FBI) i američkom tajnom službom kako bi utvrdila sve detalje vezane za napad.

Bonus video: