Svakoga sata ebolom se zarazi pet osoba u Sijera Leoneu

Forsajt je rekao da bi broj zaraženih u Sijera Leoneu mogao ubrzo da se duplira i da bi na svaki sat mogli da imamo 10 novih zaraženih u Sijera Leoneu do kraja mjeseca ukoliko ne budu preduzete hitne mjere
0 komentar(a)
Sa konferencije o borbi protiv ebole u Sijera Leoneu u Londonu, Foto: Reuters
Sa konferencije o borbi protiv ebole u Sijera Leoneu u Londonu, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.10.2014. 14:14h

Najveća međunarodna nevladina organizacija u Velikoj Britaniji "Spasimo djecu" upozorila je danas da se u Sijera Leoneu svakoga sata zarazi pet osoba virusom ebole.

Ova organizacija je izvijestila da je u Zapadnoj Africi prošle nedjelje prijavljeno 765 novih slučajeva ebole, dok u toj zemlji postoji na raspolaganju samo 327 bolničkih kreveta.

Međunarodni eksperti i političari treba da se sastanu u Londonu gdje će razgovarati o tome kako da na globalnom novou odgovore na krizu, prenio je BBC.

Od ebole je do sada preminulo 3.338 ljudi, a 7.178 je inficirano. Najteže su pogođeni Sijera Leone, Liberija i Gvineja.

Organizacija "Spasimo djecu" navodi da se ebola širi Sjera Leoneom "zastrašujućom brzinom" i da se broj zaraženih duplira svake nedjelje.

Oni navode da je veliki broj smrtnih slučajeva neprijavljen, jer mnogo djece umire kod kuća ili na ulicama.

Prema riječima izvršnog šefa najveće međunarodne nevladine organizacije u Britaniji Džastina Forsajta, u trci smo s vremenom.

Govoreći za BBC, Forsajt je rekao da bi broj zaraženih u Sijera Leoneu mogao ubrzo da se duplira i da bi na svaki sat mogli da imamo 10 novih zaraženih u Sijera Leoneu do kraja mjeseca ukoliko ne budu preduzete hitne mjere.

Bonus video: