SAD: Nema razgovora sa Pjongjangom

"Ostajemo otvoreni za odgovoran dijalog sa Sjevernom Korejom ako signalizira spremnost za sasatanak na pola puta. Ali mi to još nismo vidjeli"
0 komentar(a)
Bijela kuća, Foto: Shutterstock
Bijela kuća, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.09.2014. 13:27h

Vašington vjeruje da Sjeverna Koreja nije spremna da ispuni svoje obaveze o nuklearnom razoružanju i da koristi tri uhapšena Amerikanca kao pione.

Specijalni američki predstavnik za Sjevernu Koreju Glin Dejvis rekao je novinarima u Pekingu da je nespremnost Pjongjang da oslobodi tri Amerikanca prepreka za nastavak razgovora o razoružanju, prenio je AP.

"Ostajemo otvoreni za odgovoran dijalog sa Sjevernom Korejom ako signalizira spremnost za sasatanak na pola puta. Ali mi to još nismo vidjeli", rekao je on i dodao da se zarobljeni Amerikanci koriste kao pioni. On je rekao da je Sjeverna Koreja sve dalje od toga da ispuni svoje obaveze o denuklearizaciji. Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Su Jong rekao je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija proteklog vikenda da nuklearni program njegove države nije "adut" za pregovaranje ali da je neophodan radi zaštite od američkih neprijateljstava. Dejvis se sastao sa kineskim šefom diplomatije Vu Daveiem da bi razgovarao o tome kako da se Sjeverna Koreja vrati u pregovore o razoružanju.

Bonus video: