Borac ISIL-a: Uskoro napad na Njujork

“Imamo hiljade zatvorenika sa Zapada koji ćemo obezglaviti”, rekao je Širdon novinaru
9 komentar(a)
Farah Širdon za Vice news, Foto: Screenshot (YouTube)
Farah Širdon za Vice news, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.09.2014. 12:22h

Pripadnik Islamske države (ISIL) uputio je upozorenje Sjedinjenim Državama da ISIL planira “briljantni napad” na Njujork, tvrdeći pri tom da imaju hiljade zatvorenika sa Zapada koje su spremni da pogube.

U razgovoru za Vice News, Farah Širdon (poznatiji kao Abu Usamah Somali) kazao je: “Uskoro ćemo izvesti napade na Njujork (uz odobrenje Alaha)”.

Dodavši da je u toku mobilizacija njegove “braće”, na pitanje novinara za šta se mobilizuju Širdon je kazao “za briljatni napad, prijatelju moj”.

On je takođe ispričao da je ISIL zatočila “hiljade” zatvornika sa Zapada i da planiraju da ih pogube ukoliko SAD i druge zemlje nastave svoje napade na njihove položaje u Iraku i Siriji.

“Imamo hiljade zatvorenika sa Zapada koji ćemo obezglaviti”, rekao je Širdon novinaru, dodavši: “Možda imamo ovdje tvog rođaka. Ili tvog daljeg rođaka, ili tvog strica”.

Na pitanje novinara koja je filozofija iza obezglavljivanja američkih i britanskih državljana, Širdon je rekao: “Napani jednog od nas, mi ćemo napasti jednog od tvojih".

On je uputio i direktnu poruku američkom predsjedniku Baraku Obami:

“Kunem ti se nevjerniče, kunem ti se svemoćnim bogom, da ćemo se boriti protiv vas do kraja”.

Dodao je da bi mogli da se zaustave kada pogube sve zapadne lidere i porobe njihovu djecu.

Bonus video: