Rohani: Ekstremisti žele da unište civilizaciju

Rohani je izrazio sumnju da je svijet ujedinjen protiv pretnji ISIL-a, navodeći da svaka zemlja koja je podržala ekstremiste "treba da se izvini ne samo sadašnjoj već i budućoj generaciji"
0 komentar(a)
Hasan Rohani u sali Generalne skupštine UN, Foto: Reuters
Hasan Rohani u sali Generalne skupštine UN, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2014. 17:02h

Predsjednik Irana Hasan Rohani ocijenio je danas na zasjedanju Generalne skupštine UN da je cilj ekstremista uništenje civilizacije i porast islamofobije.

"Ekstremisti koji stižu na Bliski istok iz cijelog sveta, dolaze s jedinom ideologijom - stvaranje nasilja i ekstremizma", rekao je Rohani.

Iranski predsjednik je izrazio sumnju da je svijet ujedinjen protiv pretnji džihadista Islamske države navodeći da svaka zemlja koja je podržala ekstremiste "treba da se izvini ne samo sadašnjoj već i budućoj generaciji".

Rohani je rekao da je Iran spreman da postigne sporazum o svom nuklearnom programu prije isteka roka, u novembru, ukoliko to zapadne zemlje "žele i pokažu fleksibilnost".

"Iran je spreman da sve učini u jačanju povjerenja i transparentnosti tokom pregovora", rekao je Ruhani i dodao da će sporazum "stvoriti novu pozitivnu atmosferu za saradnju na međunarodnom i regionalnom nivou".

Bonus video: