Turska negira učešće u borbi sa Islamaskom državom

Ni turski vazdušni prostor ni američka baza u Indžirliku nisu korišćeni u napadima na ekstremiste Islamske drzave, rekla su dva zvaničnika
1 komentar(a)
Turska, Foto: Beta-AP
Turska, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.09.2014. 10:22h

Turska je danas negirala navode da su sa njene teritorije poletjeli avioni koji su izveli vazdušne napade na džihadiste Islamske države.

Ni turski vazdušni prostor ni američka baza u Indžirliku nisu korišćeni u napadima na ekstremiste Islamske drzave, rekla su dva zvaničnika iz kancelarije premijera Turske Ahmeta Davutoglua za Rojters.

Rami Abdulrahman iz Sirijske opservatorije za ljudska prava prethodno je saopštio da su tokom noći bombardovani položaji pod kontrolom Islamske države u Siriji nedaleko od turske granice i da su vojni avioni došli iz pravca Turske. Udari su izvedeni nešto prije i poslije ponoći na uporišta džihadista i puteve kojima se snabdjevaju u okolini kurdskog grada Ain al-Arab, saopštila je ova organizacija sa sjedištem u Londonu. Abdulrahman je dodao da se ne zna koja zemlja je izvela napade, mada veruje da avioni nisu iz sastava sirijskih vazduhoplovnih snaga. Druge potvrde o vazdušnim udarima u toj oblasti nema.

Bonus video: