Australijanac nakon tri decenije saznao da ima 11 djece

Neobična priča Kena Alena, koji je želio da pomogne parovima bez potomstva
0 komentar(a)
Ken Alen, Foto: Screenshot (Youtube)
Ken Alen, Foto: Screenshot (Youtube)
Ažurirano: 04.09.2018. 12:47h

Ken Alen, nastavnik u penziji, bio je na pauzi na ručku krajem 2014. godine kada je dobio neočekivani poziv sa klinike za vantjelesnu oplodnju.

Prije poziva, on je imao četvoro djece. Nakon poziva on je saznao da je otac petnestoro djece.

Ken i njegova žena Su, iz Južne Australije, bili su zajedno u braku 36 godina. Zajedno imaju troje biološke djece i jednu usvojenu ćerku, piše Indeks.

U intervjuu za "Sunday Night", Ken je kazao da je počeo da donira spermu krajem sedamdesetih godina 20. vijeka. On je želio da pomogne parovima koji nemaju djece, a prije nego što je odlučio da postane donor razgovarao je sa svojom suprugom koja ga je podržala u tome.

Australijac je tokom dva mjeseca uradio više puta bio donor, a od tada Ken niikada nije imao nikakav kontakt niti je znao neke informacije. Sve je bilo strogo anonimno jer donori nikada nisu bili informisani da li je neka trudnoća uspela.

Decenijama kasnije, Ken je dobio poziv kada mu je rečeno da ima 11 donorske djece - dvije djevojčice i devet dječaka. Jedna od ćerki ga je tražila.

Dvadesetpetogodišnja Kloi Olvoreti je provela sedam godina tražeći svog biološkog oca. Tokom svoje potrage, ona je pronašla 27-godišnjeg Roberta, čiji roditelji su takođe imali Kena za donora, čime je ustanovila da je Robert njen polubrat.

"Teško je to opisati. Bio je to neodoljiv osjećaj saosjećanja, ljubavi... i samo topline", opisao je susret sa ćerkom Kloi.

Ken je takođe upoznao njegove druge ćerke, Melisu i sina Nejtana.

Za "Sunday Night" Ken je rekao kako želi da im ispriča sve o svom trenutnom zdravstvenom stanju, koje uključuje dijagnostikovane simptome Parkinsonove bolesti u posljednje četiri godine.

"Postoji niz drugih medicinskih problema koji imaju snažnu nasljednu osnovu i počinju se pojavljivati kod neke naše djece pa... moraju biti svjesni tih medicinskih problema kako bi mogli da se dobro brinu sami za sebe i da traže odgovarajući tretman", zaključio je.

Bonus video: