Više od milion milionera u Kini

Za naredne tri godine autori studije predviđaju da bi broj milionera, u američkim dolarima, mogao dostići 1,21 milion, dok će ekstremno bogatih biti oko 73 hiljade
1 komentar(a)
Kina,, Foto: Shutterstock
Kina,, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 13.09.2014. 07:45h

Broj ljudi u kontinentalnoj Kini čije bogatstvo vrijedi više od milion američkih dolara porastao je 3,8 odsto za godinu i iznosi više od milion, navodi se u najnovijoj studiji kineskog časopisa Hurun Report.

U izvještaju se navodi da je broj ekstremno bogatih, koji posjeduju bogatstvo u vrijednosti od najmanje 100 miliona juana (CNY), odnosno 16 miliona dolara, za isti period povećan 3,7 odsto, na 67 hiljada, uprkos antikorupcijskim mjerama Vlade u Pekingu i programu štednje, prenosi Biznis.ba.

U Pekingu je nastanjen najveći broj bogatih Kineza, odnosno, oko 192 hiljade milionera i 11,3 hiljade superbogatih, a slijede južna provincija Guangdung i Šangaj, trgovinski centar Kine.

Za naredne tri godine autori studije predviđaju da bi broj milionera, u američkim dolarima, mogao dostići 1,21 milion, dok će ekstremno bogatih biti oko 73 hiljade.

Među kineskim milionerima dominiraju biznismeni, investitori na berzi i menadžeri.

Bonus video: