Sanders: Tramp je patološki lažov

Sanders, kao i drugi političari širom Amerike, obilježio je Praznik rada organizovanem skupova na kojima je razgovorao sa radnicima i građanima
10 komentar(a)
Berni Sanders, Foto: Reuters
Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2018. 09:47h

Senator Berni Sanders kritikovao je predlog Donalda Trampa zbog imenovanja Breta Kavanoa za novog sudiju Vrhovnog suda, ocijenivši da je američki predsjednik patološki lažov koji i dan i noć radi samo za svoje prijatelje milijardere.

Berni Sanders je, obraćajući se građanima Mančestera u Nju Hempširu, rekao da Donald Tramp zbog jeftinih političkih poena pokušava da podijeli Ameriku, iako je "sveta dužnost" svakog predsjednika SAD da ujedini građane, piše Tanjug.

Senator iz Vermonta kritikovao je Trampov predlog za novog sudiju Vrhovnog suda uoči saslušanja Kavanoa u Senatu, gdje predsjednikovi konzervativci drže tanku većinu i gdje se očekuje žestoko protivljenje demokrata, prenosi Politiko.

"Nemam sumnju da će, ukoliko bude izabran i postavljen u Vrhovni sud, nominovani Kavano biti sudija koji se bori protiv radnika. Takođe će biti sudija protivnik žena", rekao je Sanders, koji je 2016. godine izgubio predsjedničku nominaciju u Demokratskoj stranci od Hilari Klinton.

Sanders, kao i drugi političari širom Amerike, obilježio je Praznik rada organizovanem skupova na kojima je razgovorao sa radnicima i građanima.

Bonus video: