Egipat odbacuje optužbe libijskih islamista

Islamisti su Emirate i Egipat optužili poslije pet dana spekulacija o identitetu aviona koji su ih napali u blizini aerodroma Tripolija
0 komentar(a)
Libija, Foto: Reuters
Libija, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.08.2014. 10:16h

Egipatske vlasti danas su odbacile optužbe libijskih islamista da su bombardovale položaje njihove u blizini aerodroma kod Tripolija. Libijski islamisti optužili su juče Ujedinjene Arapske Emirate i Egipat da su avionima napali njihove snage koje se bore za aerodrom Tripolija, tvrdeći da su time omeli njihovu borbu protiv nacionalističke milicije.

Islamisti su Emirate i Egipat optužili poslije pet dana spekulacija o identitetu aviona koji su ih napali u blizini aerodroma Tripolija. "Egipat kategorično demantuje informacije da su naši borbeni avioni gađali položaje islamista u Tripoliju", navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova.

UAE i Egipat su omraženi među libijskim islamistima koji smatraju da te dvije države pomažu privremenoj vladi i parlamentu što je "čin izdaje koji im uskraćuje bilo kakav legitimitet da upravlja zemljom".

Aerodrom koji je 30 kilometara južno od glavnog grada, zatvoren je od početka borbe, a prethodno je bio u rukama jedne oružane grupe, još od obaranja i ubistva Moamera el Gadafija 2011. godine.

Bonus video: