Objavljeni snimci ruskih vazdušnih napada na Idlib

Ruska vojska saopštila je da je srušila desetine neprijateljskih dronova
107 pregleda 0 komentar(a)
Rusija, bombardovanje, Idlib, Sirija, Foto: Shutterstock
Rusija, bombardovanje, Idlib, Sirija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 19:31h

Rusija je saopštila danas da je sprovela vazdušne napade na infrastukturu ekstremista u sirijskoj sjevernoj provinciji Idlib, posljednjem većem uporištu pobunjenika, gdje se očekuje velika ofanziva sirijske vlade.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je četiri aviona pogodilo ciljeve grupe povezane s Al Kaidom, uključujući skladište oružja i lansirni poligon za dronove koji su po navodima Rusije gađali vojne baze u Siriji.

Ruska vojska saopštila je da je srušila desetine neprijateljskih dronova.

Kako se navodi u saopštenju avioni su sproveli napade juče, poletjeli su iz ruske baze baze Hmeim a gađali su mete "terorističke organizacije Džabat al Nusra, formirane od pripadnika bivšeg ogranka Al Kaide", prenosi agencija Frans pres.

Direktor sirijske Opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman rekao je juče za Frans pres da je najmanje 13 civila, među kojima šetoro djece poginulo u ruskim napadima na provinciju Idlib, posljednje uporište pobunjenika na sjeverozapadu Sirije.

Ruska vojska je saopštila da je pogodila ciljeve ekstremista daleko od stambenih oblasti, navodi agencija AP.

Napadi su uslijedili nekoliko dana prije samita o Siriji u petak u Teheranu gdje će se okupiti vođe Irana, Rusije i Turske.

Rusija je počela intervencije u Siriji 2015. godine, a njeno učešće je pomoglo da se tok građanskog rata preokrene u prilog snaga predsjednika Bašara al Asada, navodi agencija AP.

Bonus video: