PREDALI PISMO MUN DŽAE INA

Južnokorejska delegacija sastala se sa Kim Džong Unom

Petočlana delegacija predvođena Munovim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost stigla je u Pjongjang da pripremi treći samit Muna i Kim Džong Una planiran za kasnije ovog mjeseca i da pomogne u spasavanju zastale diplomatije Vašingtona i Pjongjanga o nuklearnim pitanjima
0 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.01.2019. 16:25h

Izaslanici južnokorejskog predsjednika sastali su se danas sa sjevernokorejskim vođom Kim Džong Unom u Pjongjangu i predali mu pismo predsjednika Mun Džae-ina.

Kako je saopšteno iz južnokorejskog predsjedništva njegovi izaslanici vratiće se večeras u Seul poslije zvanične večere, a detalji o susretu nisu navedeni. Dodaje se da će sjutra biti organizovan brifing o toj posjeti.

Petočlana delegacija predvođena Munovim savjetnikom za nacionalnu bezbjednost stigla je danas u Pjongjang da pripremi treći samit Muna i Kim Džong Una planiran za kasnije ovog mjeseca i da pomogne u spasavanju zastale diplomatije Vašingtona i Pjongjanga o nuklearnim pitanjima.

Sjevernokorejski vođa je tokom istorijskog sastanka s američkim predsjednikom Donaldom Trampom 12. juna u Singapuru obećao potpunu denuklearizaciju zemlje.

Južnokorejski predsjednik sastaće se s Trampom ovog mjeseca u Njujorku na marginama Generalne skupštine UN.

On je najavio da će obavijestiti Trampa o rezultatima posjete njegove delegacije Sjevernoj Koreji.

Preporučujemo za Vas